Hoe downloadt je jouw Facebookprofiel?

Posted by: Jonathan Smit Posted on: 13 september 2018

Facebook is all over the news momenteel. De vraag die in alle artikelen centraal staat: Welke informatie heeft Facebook over jou? Ik besloot mijn profiel te downloaden en uit te zoeken wat Facebook van mij weet. Hoe je dat doet leg ik stap voor stap uit, zodat jij dit ook kan doen.

Wat is je Facebookprofiel?

Je profiel is kortgezegd alle informatie die Facebook over jou heeft. Het gaat dan om zaken die je zelf invult, zoals je naam, geboortedatum en geslacht, maar ook over zaken die je niet direct invult en waarvan je je vaak niet bewust bent dat Facebook dit weet. Op basis van jouw berichten en gedrag denk Facebook te weten waarvoor jij je interesseert. En afgewezen vriendschapsverzoeken of emailadressen uit jouw contacten? Ook die houdt Facebook bij, waarschijnlijk nog beter dan jijzelf.

Hoe downloadt je je Facebookprofiel?

Het als de meeste dingen is het downloaden van je Facebookprofiel vrij eenvoudig als je weet hoe het moet. Het downloaden van je profiel doe je als volgt:

1) Druk op het pijltje naar beneden in het menu rechts boven


2) Ga naar ‘’Instellingen’’
3) Ga naar ‘’Algemeen’’
4) Klik op ‘’Mijn profiel downloaden’’


5) Klik op ‘’Mijn archief starten’’


6) Vul het wachtwoord van je account in

Je krijgt nu het bericht
’Download aangevraagd: We verzamelen momenteel je Facebook-gegevens en sturen een e-mail naar [Mailadres] zodra de download gereed is.’’ Je kan hier op “OK” klikken. Vervolgens krijg je een e-mail

Na een tijdje wachten (het verschilt per profiel hoe lang dit duurt) krijg je een mail van Facebook waarin wordt aangegeven dat je recent een kopie van je Facebook-gegevens hebt aangevraagd en dat je een email krijgt zodra de gegevens zijn verzameld.

Als de gegevens gedownload zijn krijg je zowel een e-mail met een link als een melding op Facebook dat je je gegevens kunt downloaden.

7) Klik op de link in de mail of op de melding op Facebook. Je komt nu op een pagina met de button ‘’Archief downloaden’’
8) Klik op ‘’Archief Downloaden’’


9) Vul nogmaals je wachtwoord in

Er wordt nu een ZIP-file gedownload. Wacht tot de download klaar is. Hoe lang dat duurt wisselt per profiel en internetverbinding. Meestal duurt het maximale enkele minuten.

10) Pak met je rechtermuisknop de ZIP-file uit en sla de gegevens ergens op

 

Welke informatie heb je nu van Facebook gedownload?

Je hebt nu je eigen Facebook profiel gedownload. Als goed is zie je nu 4 mappen (html, messages, photos en videos) en een snelkoppeling (index).

Nu kan de lol beginnen en kun je zien wat Facebook allemaal van je weet. De snelkoppeling ‘’Index’’ leidt naar je profiel. De mappen ‘’videos’’ en ‘’photos’’ leiden niet verassend naar alle foto’s en video’s die Facebook van je heeft, vaak ingedeeld in mappen. Ook live-video’s vindt je hier terug. In de map ‘’messages’’ vindt je alle gesprekken met iedereen terug die je ooit op Facebook hebt gehad, samen met alle bestanden, foto’s video’s, gifs en stickers die je ooit hebt gedeeld in een gesprek. Bij HTML wordt het pas echt leuk. Hier zie je in verschillende mappen onder andere alle informatie die adverteerders over je hebben (ads) en welke apps je hebt toegevoegd (apps), mailadressen van contacten (contact_info), wanneer je hebt in- en uitgelegd (security), alle informatie over vrienden en afgewezen vriendschapsverzoeken (friends) en alle events die je ooit hebt aangemaakt, bezocht of afgewezen (events).

Je weet nu wat Facebook over jou weet. Persoonlijk kwam ik een aantal interessante dingen tegen in mijn profiel, daarover later meer. Nu ben ik vooral benieuwd: kwam jij nog dingen tegen die je niet had verwacht?